Takbir!!! Allahu Akbar

FOM Ads

4/18/2014

Andai itu takdir-Nya..aku redha..

Assalamualaikum
alhamdulilah..lama dah sangat tak menulis..hari ni rasa macam nak menulis sesuatu pula..hee..alhamdulilah..aku dah habis foundation and sekarang tunggu untuk masuk technical training pulak..

sebenarnye,aku cadang nak masuk bidang farmasi..tapi,aku tak dapat..tak tau sebab apa,samada pointer aku below 3.50 atau interview aku tak lepas..huhu..kecewa?adalah jugak sebab memang dari dulu aku aku nak jadi farmasi..harapan tu tinggi sangat..namun,apakan daya..pastu,aku terjumpa ni..


pupp ! yeah..terkesan aku dengan quotes ni..betul jugak tu..buat apa aku nak menatap pintu yang tertutup untuk aku..sedangkan ada banyak lagi pintu peluang yang terbuka..

aku dapat process course di Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET)..alhamdulilah..it's still a good choice..plus,procees course is course that rewarding profession..so,why not? :)

Alhamdulilah..semua pujian hanya untuk Allah yang Maha Esa..



rasanya sampai di sini dulu..sesungguhnya aku redha atas ketentuan-Mu ya Allah..Engkau Maha Mengetahui..

..wassalam..


1 comment:

Kamil Zainol said...

Alhamdullilah... sesungguh nya Rezeki itu datang dalam pelbagai bentuk, xsalah kalo ada impian dan xsalah juga kita berusaha untuk mencapainya, skali kita tidak berputus asa akan sampai juga mase nya kita meraih impian yg ingin digapai xkira jalan yg kita lalui mungkin kite x nampak tp Allah itu Maha merancang, jgn lah kite berputus asa berDoa, berUsaha, berIkhtiar dan juga Tawakal untuk bahagia dunia dan akhirat, untuk pergi ke kl dr taiping x semestinya kita harus ikut highway kerana terdapatnya jalan lama yg penuh dgn misteri dan ujian seperti di traffic light, dan sebegitu lah serba sedikit huraiannye bahawa hidup penuh dgn ujian, sekian sahaja dari saya yg buruk datang dr diri saya sendiri dan yg baik datangnye dr Allah S.W.T, sekian Assalamualaikom